Arai Tour-X5 Cosmic Fluor Yellow Kapalı Kask (ARK-184.0309)

Marka : Arai
Fiyat : 38.490 TL(KDV Dahil)

Yepyeni Tour-X5 ile yeni bir maceranın zamanı geldi!

Arai Tour-X5 motosiklet kaskı, en yüksek güvenlik standartlarını karşılayan en son teknolojilerin, konforun ve işlevselliğin birleşimidir. Hem arazide hem de asfaltta çeşitli sürüş koşullarıyla baş edebilecek yüksek kaliteli bir kask arayan motosikletçiler için mükemmel seçimdir. Ayrıca Arai Tour-X5 kaskı, ECE.22-06 sertifikasına sahiptir ve sadece 1735 gram ağırlığındadır.

KASK KABUĞU

Arai Tour-X5, Glance-off stratejisine dayanarak tasarlanmış bir kasktır. Bu strateji, darbenin beyne ulaşmadan önce etkileri absorbe etmek yerine etkileri görmezden gelmenin daha iyi olduğunu vurgular. Tour-X5, Arai Süper Fiber Kabuk Yapısı adı verilen bir fiberglas kompozitten yapılmıştır . Arai, bunun standart fiberglasa kıyasla %40'a kadar daha fazla güç oluşturduğunu iddia ediyor. Bu avantajı ince lifler ve benzersiz bir reçine sayesinde elde ederler. Fiberglasın güçlü olması, istenen korumayı elde etmek için daha az malzeme kullanılmasını sağlar, bu da kaskın daha hafif olmasını sağlar. Arai Tour-X5 Adventure kaskı, 5 farklı boyutta ve 3 farklı dış kabuk boyutunda sunulur. Ayrıca, Arai'nin benzersiz özelliklerinden biri, EPS iç kabuğunun tek parça ve çoklu yoğunluklara sahip olmasıdır. Diğer kasklarda bu çoklu yoğunluklar farklı katmanlarla sağlanırken, Arai'de tek bir iç kabuk kullanılır. Bu, kaskın farklı darbe türlerine karşı mükemmel koruma sağlamasını sağlar. Tour-X5'in orta oval ila uzun oval uyumu vardır, bu da geniş bir kullanıcı kitlesine uygun olduğunu gösterir.

İÇ ASTAR

Yumuşak iç astarı kaliteli malzemeden üretilmiş olup farklı parçalardan oluşmaktadır. Güncellenen yanak pedleri çeneye daha iyi oturuyor, böylece kask biraz daha az sıkı ama yüzün etrafında hala kavrayıcı bir his veriyor. “EcoPure” olarak adlandırılan iç astar antibakteriyeldir ve cildinizin PH değerine göre optimize edilecek şekilde yapılmıştır. Optimum uyum için çıkarılabilir 5 mm köpük parçalar sayesinde iç astarı kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca astar yıkanabilir ancak Arai, optimum uyumu korumak için bunu elle yapmanızı önerir. Astar tamamen çıkarılabilir. Tour X5, bir çarpışma durumunda acil servislerin kaskı kolayca ve güvenli bir şekilde çıkarabilmesini sağlayan Acil Durum Hızlı Çıkarma Astarına sahiptir. Kaskta rahatça gözlük takmak için yeterli alan vardır.

VİZÖR

Yeni 3D vizör artık yalnızca yatay olarak yuvarlak (yatay dışbükeylik) değil, aynı zamanda dikey olarak da yuvarlaktır ( dikey dışbükeylik ). Bu, kutuda bulunan Pinlock 120 XLT lensin işleyişini iyileştirmek için yapıldı . Yeni XLT (Ekstra Işık İletimi) Pinlock en iyi özelliklere sahiptir ve vizörün yoğunlaşmasına karşı en dirençli olanıdır . Önceki modelde bazen Pinlock lensinin tamamen hava geçirmez olmadığı ve bu nedenle optimum şekilde çalışmadığı oluyordu. Yeni Tour X-5 Visor ile bu artık geçmişte kaldı. Vizör de daha az sivridir ancak geniş bir görüş alanı için daha yuvarlak bir şekil verilmiştir.

HAVALANDIRMA

Özellikle macera kasklarında sıcak off-road günlerinde kafanın serin kalması önemlidir. Yeni zirve sayesinde havalandırma sistemi kısmen optimize edildi. Bu, üst havalandırmaya daha fazla hava üfler ve bu da kabuğa daha fazla soğuk havanın girmesini sağlar. Kask alında hava girişleri, üst havalandırma ve çene havalandırması ile donatılmıştır. Tüm hava girişleri açılabilir veya kapatılabilir. Sıcak hava, yine açılabilen veya kapatılabilen spoylerin altındaki egzoz aracılığıyla dışarı atılır. Bu, özellikle Off-Road kaskları için önemli olan, odaklanmanızı sağlayan özellikle iyi bir havalandırmaya yol açmıştır. Ayrıca vizörde yoğunlaşmayı önlemek için bir nefes saptırıcı ile donatılmıştır.

ÇOK YÖNLÜLÜK

Tour-X5 4 farklı kask modunda kullanılabilir:

  • Tepe ve vizörlü macera kaskı
  • Peak ve gözlüklü macera kaskı
  • Vizörlü tam yüz kaskı (tepesiz)
  • Gözlüklü sokak kaskı

Özellikle son ayar, retro bisiklet veya scrambler tipi bisikletlerle uyumludur. Önceki modelde yedek parçaya ihtiyaç duyulurken, şimdi sadece iki vidayı gevşetmek yeterlidir; tepe ve/veya vizör kolayca çıkarılabilir. Çizilmesi kolay plastik vidalar biraz dezavantajlı olabilir, ancak Arai bu parçaları plastikten yapar çünkü kaza durumunda kolayca çıkarmayı hedefler. Kask, Double-D kapatma özelliğiyle birlikte gelir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR