Arai FIM Güvenlik Ödülü

Arai FIM Güvenlik Ödülü

Arai Helmet, Motosiklet Binicileri İçin Güvenlik Donanımı Üreticisi Olarak İlk FIM Altın Madalyası Aldı

 


Michio Arai, Saitama Bölgesi, Japonya'da bulunan, motosiklet kullanıcıları için güvenlikli kask üreticisi Arai'nin başkanı ve temsilcisi olarak, Nicolas Rodil del Valle Altın Madalyası aldı ve Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM; Uluslararası Motosiklet Federasyonu) tarafından ödül teslim edildi. Omiya Şehri, Saitama Bölgesi, Japonya.

 


FIM, dünya genelinde 80'den fazla ülkede motosiklet sporlarını denetlemenin başı olarak görev yapan uluslararası bir organizasyondur. İsviçre merkezli FIM, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından da tanınmaktadır. İlk olarak 1983 yılında sunulan bu özel altın madalya, 2 tekerlekli yarış etkinliklerine ve işletmelerin yönetimine önemli katkıları olan kişilere verildi ve yalnızca nitelikli bir kişinin olduğu durumlarda verildi. FIM, Michio Arai'ye “Birçok sürücünün güvenliğine katkıda bulunan başarılar ve uzun yıllar boyunca motosiklet sporlarındaki sayısız gelişme” için bu madalyayı verdi. Ayrıca, Michio Arai, bu altın madalyayı kazanan 23. kişi iken, ilk defa binici güvenliği ekipmanı üreticisi olarak ödüllendirildi.
Bu ödülün nedenini anlayan Arai Helmet, şirketin Japonya'daki ilk motosiklet kask üreticisi olarak kurulduğundan beri, sürücü koruması için ödün vermeden kask üretmeye devam ediyor. Bu katkıların, bu ödülün verilmesiyle tüm dünyada tanındığını söylemek abartı olmaz. Arai, ödülü doğrudan FIM'den 30 Kasım'da, 2019 FIM Ödül Töreni Genel Kurul Toplantısı'nda, Monako'nun Monte Carlo kentinde aldı.

 


 

 

Arai Kask Hakkında

13 Ekim 1950'de kask üreticisi olarak kurulan Arai Helmet, Japonya'daki ilk 2 tekerlekli kask üreticisiydi. Motosikletler için yüksek koruma seviyesine gelince, tabii ki touring binicilere ihtiyaç duydular ve Arai Helmet de kaskını zor koşullarda kullanan yarışçılardan çok büyük onay aldı. Bay Michio Arai, 1938'de Tokyo'da doğdu ve 1986'da Arai ailesi işini babası Bay Hirotake Arai'den devraldı.
Etiketler: Arai
Aralık 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR