Neden Arai

Neden Arai

Arai Kasklar Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Bu yazımıda sizlerle motosiklet kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen markamız Arai Kasklar hakkında uzman satış ekibimize gelen soruların bazılarını ve cevapların bir araya getirdik. İyi okumalar dileriz...

Arai kasklar hangi ülkeye aittir?

Arai, Japonya merkezli bir motosiklet kaskı üreticisidir. Şirket, 1926 yılında Hirotake Arai tarafından kuruldu ve o zamandan beri kask teknolojisi alanında öncü bir marka olmuştur. Arai, yüksek kaliteli malzemeler kullanarak üstün koruma ve konfor sağlar ve bu nedenle motosiklet kullanıcıları arasında popülerdir. Arai kaskları, Japon geleneği ve el işçiliği ile üretilir.

Kasklar, yüksek kaliteli cam elyafı, karbon fiber ve diğer malzemelerden yapılmıştır. Ayrıca, kaskların iç yüzeyleri, rahatlık ve hava dolaşımı için özel olarak tasarlanmıştır.

Arai kaskların güvenlik standartları nelerdir?

Arai, kasklarının üretimi sırasında sıkı kalite kontrol önlemleri alır. Kasklar, çeşitli standartları karşılamak için test edilir ve onaylanır. Örneğin, Arai kaskları, AB (Avrupa Birliği) ECE R22-05 veya DOT (ABD Ulaştırma Bakanlığı) gibi uluslararası standartları karşılamak için test edilir.Arai, kasklarının konforu ve performansı için çeşitli teknolojiler kullanır. Arai kaskları, FCS (Facial Contour System) ve Dry-Cool teknolojisi gibi özellikler içerir.

FCS, kaskın kullanıcının yüz şekline uyacak şekilde ayarlanmasına olanak tanırken, Dry-Cool teknolojisi, terleme ve nemi azaltarak kaskın içindeki havanın daha temiz ve kuru kalmasını sağlar. Arai, ayrıca, kullanıcıların kasklarını kişiselleştirmelerine olanak tanıyan ve kaskın koruyucu özelliklerini etkilemeden kaskın görünümünü değiştiren çeşitli aksesuarlar ve grafikler sunar.

Genel olarak, Arai kaskları, yüksek kaliteli malzemeler, özel tasarım ve teknolojiler ve sıkı kalite kontrol önlemleri ile üstün koruma ve konfor sağlar. Ancak, motosiklet sürücüleri, kasklarının güvenliği ve dayanıklılığı için düzenli olarak kontrol ederek ve doğru kullanarak en iyi korumayı sağlayabilirler.

 

Arai Kaskların Teknik Özellikleri Nelerdir? 

 

Motosiklet kaskı, sürüş sırasında güvenliğimizi sağlayan en önemli parçalardan biridir.  Günlük hayatımızda kullandığımız bütün alet, araç hatta kıyafetlerimizde dahi kullanım şeklimize ve amacımıza göre içeriklerine dikkat ederiz. Örneğin yaz sıcağında yün gömlek giymeyiz yada soğuk hava koşullarında tekstil bir motosiklet montu ile uzun yola çıkmayız.  Motosiklet kaskı tercihi yaparkende tüm bileşenlerinin belirli bir standarta sahip olduğuna dikkat etmek çok önemlidir. Bu yazımızda Arai marka motosiklet kasklarının teknik özelliklerini sizler için derledik. 

 

1. Kabuk Malzemesi:Arai kasklarının kabukları, çeşitli malzemelerden yapılır. Bu malzemeler arasında cam elyafı, organik elyaf, karbon fiber ve aramid fiber gibi yüksek mukavemetli ve hafif malzemeler bulunur.

 

2. EPS İç Astar: Arai kaskları, EPS (Genişletilmiş Polistiren) iç astar kullanır. EPS, darbeleri emerek kaskın içindeki baş ve beyin bölgesini korur.

 

3.FCS (Facial Contour System): Arai kaskları, FCS teknolojisini kullanarak kaskın içindeki konforu arttırır. FCS, kaskın içine yerleştirilen özel bir ped sistemi kullanarak, kullanıcının yüz şekline uygun şekilde ayarlanır.

 

4. Dry - Cool Teknolojisi: Arai kaskları, Dry-Cool teknolojisini kullanarak kaskın içindeki nem ve teri azaltır. Dry-Cool teknolojisi, kaskın içindeki hava akışını arttırarak, kullanıcının daha kuru ve serin kalmasını sağlar.

 

5. Ventilasyon : Arai kaskları, kaskın içindeki havanın dolaşımını arttırmak için çeşitli havalandırma kanalları kullanır. Bu kanallar, sıcak hava ve nemin kaskın içinde birikmesini önler ve kullanıcının daha rahat ve serin kalmasını sağlar.

 

6. Snell ve ECE sertifikaları: Arai kaskları, çeşitli güvenlik standartlarına uygun olarak üretilir ve test edilir. Bu standartlar arasında Snell ve ECE (Avrupa Birliği) gibi sertifikalar bulunur. Bu sertifikalar, kaskın darbe direncini, penetrasyon direncini ve diğer güvenlik özelliklerini test eder.

 

7.Grafikler ve renkler: Arai kaskları, çeşitli renkler ve grafiklerle kişiselleştirilebilir. Bu grafikler ve renkler, kaskın görünümünü değiştirirken, kaskın koruyucu özelliklerini etkilemez.

 

Arai kaskları, yüksek kaliteli malzemeler, özel tasarım ve teknolojiler ve sıkı kalite kontrol önlemleri ile üstün koruma ve konfor sağlar. Ancak, motosiklet sürücüleri, kasklarının güvenliği ve dayanıklılığı için düzenli olarak kontrol ederek ve doğru kullanarak en iyi korumayı sağlayabilirler.

 

Arai Kask Modelleri

 

Arai yüksek kaliteli motosiklet kaskları üreten bir markadır, her kullanım şekline ve zevke uygun farklı modelleri mevcuttur.  Spor ve Off-Road kullanımlara uygun tam yüz kaskları (kapalı kask), yada günlük kullanıma uygun açık yüz kaskları (yarım kask) modelleri içerisinde tasarım, renk, beden olarak tarzınıza en  uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz.  Bu başlığımızda sizler için bazı modelleri derledik;

 

 

  • RX-7V: Bu kask, yüksek hava akışı, çıkarılabilir yıkama iç pedi ve çift vizör sistemi ile birlikte gelir.

  • Signet-X: Bu kask, aerodinamik tasarımı, geniş vizör alanı, hava kanalları ve çift vizör sistemi ile birlikte gelir.

  • XD-4: Bu kask, çift spor kullanım için tasarlanmıştır ve hem tam yüz kaskı hem de off-road kaskı olarak kullanılabilir.

  • Quantum-X: Bu kask, yüksek hava akışı, geniş vizör alanı ve çift vizör sistemi ile birlikte gelir.

  • Renegade-V: Bu kask, özel bir tasarıma sahiptir ve hem tam yüz kaskı hem de açık yüz kaskı olarak kullanılabilir.

  • CT-Z: Bu kask, açık yüz kaskı olarak tasarlanmıştır ve hafif yapısı, yüksek hava akışı ve geniş vizör alanı ile dikkat çeker.

 

Arai Kask Fiyatları

 

Motoksiklet kullanmak pek çok sürücü için bir tutkudur. Şehirlerde sıkışık trafikten kaçmanızı sağlayarak size zaman kazandırırken güzel havalarda yolun keyfini çıkarkamnızı sağlar.  Tüm ulaşım araçlarında olduğu gibi motosiklet kullanırkende gerekli önlemleri almak çok önemlidir.  Motosiklet kullanıcıları için en önemli ekipmanların başında ise motosiklet kaskları gelir. Arai, yüksek güvenlik standartları ve uluslar arası marka deneyimi ile size güvenli bir sürüş için ihtiyacınız olan kaskları sunmaktadır. Kullanım amacınıza ve tarzınıza göre değişen fiyat aralıklarında modellerimizi incelemek için hemen tıklayın.  Satın alacağınız kaliteli bir Arai motosiklet kaskı ile beraber kullanım şartlarına uygun vizör, iç ped, kayış gibi tüm yedek parçaları 32 yıllık Mototaş tecrübesi ile distribütör markalarımız ile size en yakın mağazalarımızda veya internet sitemizde bulabilirsiniz. Tüm sorularınız için whatsapp iletişim hattımızdan veya 0 850 255 04 81 numaralı telefonumuzdan uzman teknik ekibimize ulaşabilirsiniz.

 

Etiketler: arai, motosiklet kaskı, arai kask
Nisan 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR