Dainese Uzay Görevi

Dainese Uzay Görevi

17. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Dainese Bilim ve Araştırma Merkezi arasındaki ortaklığın sonucu olan ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda giyilmek üzere geliştirilen SkinSuit, yerden göğe yönüne "yer çekimi" sağlar; bu da yerçekimi etkilerini yeniden yaratır Dünya üzerinde yük, ancak ağırlıksız bir ortamda. SkinSuit, uzayda omurganın gerilmesine karşı koymayı ve böylece konfor ve hareketten ödün vermeden büyük miktarda dikey yük üretmeyi hedefliyor.

SkinSuit, Dainese tarafından tamamen ölçülendirilerek, astronot gövdesinin 150'den fazla ölçümünün yapılması gerekiyor. Dinamik sporda daima misyonu koruma olan misyonunu yerine getiren Dainese, insanların korunması için yenilikçi çözümler araştırmaya yönelik taahhüdünü teyit eder ve doğayla sanat ve bilim arasındaki ilişkinin muhtemel evrimlerini keşfederek geleceğe bakar. Dainese, "Galileo'dan Mars'a: Sanatçı Bilimin Rönesansı" sempozyumunda, son olarak, Studio Arts College International'ın SACI'sini destekledi.

Seçkin olay, 12 Kasım'da Floransa'da, NASA Baş Müdür Yardımcısı Dava Newman; NASA astronotu, mühendis ve sanatçı Nicole Stott; İtalyan astronotu Paolo Nespoli; mimar ve tasarımcı Guillermo Trotti ve sanatçı ve profesör Lia Halloran. Olayda, Dainese iki alan takımını gösterdi: SkinSuit ve BioSuit. Daha spesifik olarak, BioSuit, 2030 civarında beklenen, "uzatma çizgileri" konseptini uygulayan Kızıl Gezegene yapılan ilk insan yolculuğu için tasarlanan ve uzamayan hareket olmadan astronotun vücuduna gerekli mekanik baskıyı uygulayan bir uzay elbisidir .

Dainese tasarım yaklaşımı, yenilikçiliğin etkinlik, ağırlık ve ergonomi arasındaki ideal dengeyi hedefleyerek tasarım, mühendislik ve bilim birleşiminde çalışmasının önemini kabul ederek doğadan ve yapılarından her zaman esinlenmiştir. Bu yaklaşımın sonucunda ortaya çıkan en son teknoloji, günümüzde insan vücudunu spor dalında koruyor ve yarının hareketliliğine hazırlanıyor olan Mars için olan D-air® olarak adlandırılıyor.

Etiketler: Dainese, Uzay, Astronot, Koruma, Pro Armor
Mayıs 28, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR